dilluns, 17 de març del 2008

La Petja de Sant Salvi. Sant Segimon del Bosc.


Ruta per pistes forestals i boscos prop de Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu.
La ruta passa per la Petja de Sant Salvi, una roca amb una marca que segons la llegenda va deixar Sant Salvi en saltar les muntanyes amb el seu cavall per fugir dels seus perseguidors. Sant Salvi va anar a parar al monestir que porta el seu nom, al terme de Santa Coloma de Farners.
L'ermita de Sant Segimon del Bosc és una ermita del segle X situada al terme de Sant Feliu de Buixalleu.
Una part de la ruta, el tram més proper a Sant Segimon, uns 3 km. aproximadament, és per pistes asfaltades. ATENCIÓ: El track de GPS té trams de mala qualitat.


La Petja de Sant Salvi.



Ermita de Sant Segimon del Bosc.



El turó de Montsoriu, vist des de Sant Segimon. S'aprecia la silueta del castell.

5 comentaris:

Fuego ha dit...

Molt interessant les rutes, si alguna vegada decideixo córrer de nou prendré alguna d'elles.

Una abraçada.

Eduard ha dit...

Moltes gràcies. Si vols més informació sobre alguna de les rutes no dubtis en demanar-la.

Sigues feliç!

Francesc ha dit...

Hola Eduard,
M'interessa anar a la Petja de Sant Salvi. Em podries dir on es troba? Per exemple, les coordenades del GPS o fent-me arribar un mapa?

Gràcies i Salut!

Eduard ha dit...

Hola Francesc,
Les úniques coordenades de GPS que tinc de la Petja de Sant Salvi són les que hi ha penjades al blog, i no són massa fiables perquè aquell dia la recepció no era massa bona. De totes maneres si vols les pots descarregar fent click en el títol de la ruta que apareix sobre el mapa, i en el mapa que se t'obrirà hi ha un menú Save->As GPX...
La Petja de St. Salvi es trova aproximadament al kilòmetre 6.5 de la ruta.
De totes maneres, si tens el mapa Alpina del Parc Natural del Montseny, podràs localitzar la Petja a la part superior dreta del mapa, aprox. a les coordenades 463000-4631000. El comentari que faré ara és poc precís, però la Petja est troba a la cruïlla que hi ha sota la "a" de Salvi en el mapa.

Espero haver-te ajudat. Si no, no dubtis en tornar a preguntar. I ja m'explicaràs si hi has anat.

D'altra banda, felicitats pel llibre El Montseny. 50 itineraris a peu. Tot i ser d'Arbúcies, m'ha permès descobrir racons del Montseny on no havia estat mai.

Sigues feliç!

Francesc ha dit...

Moltes gràcies per la informació. Suposo que ara la trobaré, amb les teves descripcions i la foto... Si no, hauré de dedicar-me a una altra cosa.