dimecres, 4 de febrer de 2009

Sant Cugat - Les Fonts de Terrassa (GR-6)Ruta des de Sant Cugat del Vallès fins a Les Fonts de Terrassa, seguint el GR-6.

El recorregut comença a l'estació de FGC de Sant Cugat, i va fins al monestir a trobar el GR-6. Des d'aquí el GR segueix per carrers i carretera cap al polígon de Can Sant Joan, on hi ha els estudia de RTVE.

Després de travessar el polígon la ruta deixa la carretera i ja fins a les Fonts segueix per pistes, en general cimentades. La ruta acaba a l'estació de FGC de les Fonts.

Excepte algunes rampes puntuals, la ruta té tendència a pujar de manera regular, fins al kilòmetre 9 aproximadament, i després baixa bastant ràpid.

En general és una ruta molt urbana. Cal dir però que en un tram de la ruta hi ha unes vistes espectaculars del Vallès, des de Terrassa fins al Montseny. A més, estic segur que la xarxa de senders del Vallès que recorre la Serra de Galliners ofereix recorreguts interessants de mitjana distància. La ruta d'avui comparteix un petit tram amb alguns d'aquests senders.

Aquesta ruta correspon a una sessió llarga del programa d'entrenament per a la Marató.

Valoració de la ruta:
  • Medi: 1
  • Orientació: 1
  • Desplaçament: 1


Vista del Vallès. En primer terme, Terrassa, i al fons el Montseny.


Montserrat, destí final del GR-6.


La Font de la Verge de Montserrat, a Les Fonts de Terrassa.


El Castell, un edifici molt peculiar al costat de l'estació de les Fonts.